Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zpevněné plochy a odvodnění lokality Garáže, Šluknov – I. etapa - odvodnění
Odesílatel Martin Chroust
Organizace odesílatele Město Šluknov [IČO: 00261688]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.10.2022 12:59:29
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení, v návaznosti na žádost zveřejňujeme vysvětlení/změnu/doplnění zadávací dokumentace, a to včetně nové přílohy - závazného návrhu smlouvy o dílo. Původní návrh SoD je zneplatněn.


Přílohy
- Vysvětlení ZD č. 1_sign.pdf (306.91 KB)
- Příloha č. 3 - Návrh smlouvy o dílo.doc (184.00 KB)

Původní zpráva

Datum 25.10.2022 12:03:00
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den.

Žádáme zadavatele o objasnění a adekvátní úpravu článků 4.9 a 4.10 návrhu Smlouvy o dílo.
Ustanovení jsou v této podobě neurčitá, umožňující více výkladů. U těchto ustanoveních není stanovena podmínka, kdy by je objednatel mohl uplatňovat, zda např. v případě neplnění ze strany dodavatele nebo kdykoliv dle své vůle. V případě nestanovení podmínky se jeví tato smlouva jako velmi nevyvážená a pro dodavatele nevýhodná, neboť objednatel by mohl odebrat z plnění vybranému dodavateli prakticky jakýkoliv rozsah díla.
9. Objednatel má právo pověřit třetí osobu dodáním části Díla. V takovém případě Zhotovitel poníží cenu o danou část poddodávky, kde rozhodujícím dokumentem pro takové snížení je výkaz výměr, případně dohoda účastníků této smlouvy. Objednatel je oprávněn kdykoli za dobu provádění Díla zvolit pro zhotovení i jen části Díla třetí osobu, přičemž Zhotovitel je povinen poskytnout Objednateli a této třetí osobě veškerou součinnost k řádnému splnění Díla. Celková cena za Dílo podle této smlouvy pak bude ponížena o dodávku části Díla touto třetí osobou, přičemž práce provedené třetí osobou, resp. práce, které nebude provádět Zhotovitel, budou oceňovány za použití cen uvedených v položkovém rozpočtu zpracovaným na kompletní předmět díla v rozsahu dle ustanovení článku 2 odst. 1 a 2 této smlouvy. Pokud se bude jednat o práce, které v tomto rozpočtu nejsou obsaženy, budou pro jejich ocenění použity smluvní ceny, jejichž podkladem budou obvyklé ceny používané ve stavebnictví. Výše uvedené platí i pro použití materiálů, které se pro zhotovení díla zpracovávají. Zhotovitel je oprávněn vyúčtovat Objednatel za takové dodávky 0,5 % z ceny dodávky za předpokladu, že za tuto dílčí část Díla převezme záruku.
10. Na jednotlivé poddodávky realizované třetí osobou Objednatel připraví předávací protokol a Zhotovitel se zavazuje takto realizované bezvadné Dílo převzít. V případě prodlení díky dodávce třetí strany se posouvají termíny Díla zápisem do stavebního deníku odsouhlaseném Stavebním dozorem Objednatele.

Zároveň si dovolujeme upozornit zadavatele na nesprávné číslování článků v SoD (pod číslem 3. je uveden jednou Předmět smlouvy a podruhé Termíny plnění).

Děkujeme za brzkou odpověď.